top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

Védikus tenyérolvasás

Book your appointment on +36308579926

8000 ft
- a sorsod a kezedben van

Azt mondják, mi teremtjük a karmánkat, vagyis a sorsunkat, tetteink következményeit a gondolatainkkal, beszédünkkel és cselekedeteinkkel.

'A tettei alapján meg tudsz ismerni valakit'- szól a mondás, ami azt jelenti, hogy gondolhatunk és mondhatunk sok mindent, de igazán a tetteinkben mutatkozik meg igaz természetünk és nyilvánul meg világunk.

Azt is mondják, hogy a kezünk az elsődleges eszközünk, amivel dolgozunk és építjük a világot magunk körül. Ebből adódóan a kéz egy tükör, ami megmutatja a felhalmozott tetteinket jelek és szimbólumok formájában,amit megfejthetünk, ha ismerjük a rendszert. Ahogyan elsősorban az arca alapján ismerünk fel valakit, úgy a kezei alapján megismerhetjük az igaz természetét és sorsát is.

Hasta Samdrika Shastra, avagy "a kéz jeleinek és szimbólumainak óceánja" - védikus tenyérolvasás- szorosan kapcsolódik a védikus asztrológiához(Jyotisha), mivel tartalmazza a jelképrendszert(Nimitta), ami egy tagja a védikus asztrológia hat ágának. A Nimitta, vagy jelképtan, "omenológia", nagyon sok részből tevődik össze és a test összes apró jelölését tartalmazza, de végső kifejeződése a "jelek óceánjában", a kézen található. Továbbá a kéz összes része, a tenyér és az ujjak hozzá vannak rendelve mind a kilenc bolygóhoz és ezeknek a részeknek a jelentése tükrözi a karakatwa, avagy a bolygók végső jelentéseit. Az ezzel a tudással megáldott indiai tenyérolvasók tehát pontosan ki tudják olvasni a horoszkópodat a kézjeleid alapján.

Hogy megértsd, milyen közel áll egymáshoz a védikus asztrológia és a hasta(kézolvasás), elég ha bármelyik indiai utcasarkon megszólítasz valakit és mondod neki, hogy Jyotisha-t tanulsz, rögtön nyújtani fogja a tenyerét és kérni fogja, hogy mondd el a sorsát. Ez Indiában az asztrológiának és a tenyérolvasásnak a boldog házassága.

'Mint egy ősi tradíció két szárnya, úgy egyensúlyozza és emeli egymásban bízva az egyén sorsának folyamatosan változó repülését. ' ***********************************************

Vedic Palmistry: Your Destiny Is In Your Hands

It is said that we create Karma, and our consequent destiny, through three means: our thoughts, speech and actions. “By his actions you will know him” is an age old phrase meaning that we can think and say many things, but it through our actions that we show our true nature and manifest our world. It is also said that the hands are the primary means through which we act and build our world.

Therefore the hands are like a mirror which reflects the accumulation of our actions in the form of the signs and symbols present in the hands, however we need educated eyes to see them. Like a face, which is the primary way we recognize another person, hands when properly understood can show both the nature and destiny of person.

“The hands are like a mirror which reflects the accumulation of our actions…”

“Hasta” Samudrika Shastra, or Vedic Palmistry, is “the ocean of signs and symbols” in the hand, is intimately related to Jyotisha as it is included in Nimitta, one of the six limbs of Jyotisha. Nimitta, or omenology, is made of many things and includes all markings of the body, but finds its ultimate expression through the ocean of “omens” found in the hand. Furthermore, all areas of the hand, the fingers and the palm, are assigned to the nine planets and the meanings of these areas reflect the karakatwa, or innate meanings, of the planets. Gifted Indian palmists can even figure out exactly what your horoscope is by the markings in your hands!

To give you an idea of how closely related Hasta and Jyotisha are, you need not go any further than any street corner in India. Simply start a conversation with someone and tell them you are a student of Jyotisha and something amazing will happen: they will immediately put their palm forward and say “please, tell me my destiny!” They will not show you their horoscope, but rather expect that you can read their destiny from their hand. This is so because in India astrology and palmistry have a happy marriage! Like two wings of a grand tradition, they rely on each other for balance and lift in the ever-shifting flight of predicting someone’s destiny.

Hrishikesh ayurveda

214 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page