top of page
weboldal háttérkép.png

 Ayurvédikus tanácsadás terapeuta segítségével

Hogyan is válik az ayurvéda önismereti úttá?

Ha elmegyünk egy ayurvédikus kezelésre, láthatjuk, hogy egy személyes konzultációval kezdődik, ezt nevezzük állapotfelmérésnek, vagy Dósa diagnosztikának. Ez alatt a személyes konzultáció alatt a terapeuta felméri, hogy éppen milyen állapotban is vagyunk testileg és lelkileg. Tanácsokkal, útmutatással lát el bennünket, hogy milyen életmódbeli változtatásokkal és mely terápiákkal tudunk javítani életminőségünkön, hogyan tudjuk fenntartani külső és belső egyensúlyunkat. Ez az Ayurvéda első szintje.

Második szinten, az ayurvéda kezeléseket is jelent. Hetente vagy két hetente, az Ayurvédikus tanácsadás során, a terapeuta által számunkra javasolt masszázsokat veszünk, hogy így gyorsítsuk fel a gyógyulási folyamatainkat.

Ez az első két szint a durva fizikai és finom fizikai testünk gyógyulására szolgál.

 

A harmadik szinten - egyre mélyebbre hatolva - kezdünk lelki síkon kutatgatni. Érezzük, hogy egy-egy gyógynövény mintha kihatna a kedélyállapotunkra, egy-egy masszázstól, érintéstől, meditációtól sírni támad kedvünk. Ilyenkor már lelki szinten is tisztulunk.

 

 

A következő állomás már az, amikor reggel felkelve érezzük, hogy -húha, lejjebb hűlt a levegő-bizony ma a Váta dósa minősége magasabb, erre kell vigyáznom. Lehet, hogy száradni fog a bőröm, vagy estére székrekedésem lesz, esetleg egész nap nehezebb lesz koncentrálnom, ezek teljesen normális jelenségek. Ekkor már ismerjük magunkat és figyelünk a jelekre.

Szépen lassan az ayurvéda bekúszik az életünk egészébe.

És ez így jól is van.

Sokkal finomabb szinten leszünk figyelmesek a testünk jelzéseire, a hangulatainkra, a vágyainkra, arra, hogy mit szeretnénk az élettől és hogy kik is vagyunk valójában. Ha ezeken a szinteken nem hagyjuk abba a keresést, akkor biztosítva van, hogy az ayurvéda egy út lesz az önismeret felé! A Legbelsőbb Énünk felé, és lassan Isten felé.

 

Bármilyen szinten is tarts, az ayurvéda megér egy próbát!

Az ayurvédikus állapotfelmérésbe beletartozik egy 30 perces frissítő olajos fej-nyak-hát masszázs.

55perc | 15.000Ft

28050.jpg
28050.jpg

Hrishikesh Ayurveda Masszázs szalon

Cím: 1062 Budapest, Aradi utca 56.

Tel: +36 20 662 3588

E-mail: hrishikeshayurveda2018@gmail.com

 

Hrishikesh Ayurveda Terápia Kft. 
Székhely: 
1026 Budapest, Sodrás utca 16. 1. ajtó
Levelezési cím: 1026 Budapest, Sodrás utca 16. 1. ajtó
E-mail cím: hrishikeshayurveda2018@gmail.com
Telefonszám: +36 20 662 3588

 

bottom of page