top of page
background6_png.png

Hogyan is válik az ayurvéda önismereti úttá?

 

Ha elmegyünk egy ayurvédikus kezelésre, láthatjuk hogy az egy állapotfelméréssel kezdődik. Ez az első szint. A terapeuta/orvos felméri, éppen milyen állapotban is vagyunk testileg és lelkileg. Ír egy kezelési tervet és ellát tanácsokkal, diétával és gyógynövényekkel.

Második szinten, az ayurvéda kezeléseket is jelent. A diéta és a gyógynövények mellé, hetente vagy két hetente kezeléseket és masszázsokat veszünk, hogy így gyorsítsuk a gyógyulási folyamatainkat.

Ez az első két szint a durva fizikai és finom fizikai testünk gyógyulására szolgál.

Harmadik szinten-egyre mélyebbre hatolva- kezdünk lelki síkon kutatgatni. Érezzük, hogy egy-egy gyógynövény mintha kihatna a kedélyállapotunkra, egy egy masszázstól, érintéstől, meditációtól sírni támad kedvünk. Ilyenkor már lelki szinteken is tisztulunk.

A következő állomás az, amikor már reggel felkelve érezzük, hogy -húha, lejjebb hűlt a levegő-bizony ma a Váta dósa minősége magasabb, erre kell vigyáznom. Lehet hogy száradni fog a bőröm, vagy estére székrekedésem lesz, esetleg egész nap nehezebb lesz koncentrálnom...teljesen normális jelenségek.

Szépen lassan az ayurvéda bekúszik az életünk egészébe.. 

 

És ez így jól is van.

Sokkal finomabb szinten leszünk figyelmesek a testünk jelzéseire, a hangulatainkra, a vágyainkra, arra, hogy mit szeretnénk az élettől és hogy kik is vagyunk valójában. Ha ezeken a szinteken nem hagyjuk abba a keresést, akkor biztosítva van, hogy az ayurvéda egy út lesz az önismeret felé! A Legbelsőbb Énünk felé, és lassan Isten felé.

 

Bármilyen szinten is tarts, az ayurvéda megér egy próbát! 

 

 

Az állapotfelmérésbe beletartozik egy pulzusdiagnózissal egybekötött konzultáció, egy 20 perces frissítő olajos fej-nyak-hát masszázs.

Ezen felül biztosítunk a saját testtípusnak megfelelő étrendtanácsadást és jógasort, légzőgyakorlatokat.

60perc  | 12.000Ft

bottom of page