top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

Abhyanga olajos masszázs, a masszázsok királynője!
Hallottál már az Ayurvédikus terápiákról, esetleg az Abhyanga masszázsról?

Az Ájurvéda, az élet tudománya, India ősi hagyományokkal bíró, természetes gyógymódokon alapuló rendszere.

Az Ajurvéda kifejezetten testi-szellemi gyógyítással foglalkozik. Gyökerei mélyre nyúlnak és szerteágazóak: táplálkozástudomány, lélektan, szellemtudomány, sebészet, testnevelés és gyógynövények területe.

Az indiai ájurvédikus orvostudomány 4000 éve alkalmazza az ájurvédikus masszázst egészségmegőrzésre, méregtelenítésre, immunerősítésre és szépség masszázsként is.


Az Abhyanga masszázs, az Ayurvédikus masszázsok királynője. A masszázs egy teljes testre kiterjedő, meleg olajos terápia.

A masszázs az egyén alkatának figyelembevételével történik, így valóban személyes gyógyulásunkhoz vezet.

Az Ájurvéda három dosát, azaz alkattípust különböztet meg, ezek neve: váta, pitta és kapha. A váta a levegő és tér /mozgás/, a pitta a tűz /hő/, és a kapha a víz és föld /folyékonyság és sűrűség. A három alkattípus egyensúlyának a megbomlása vezet a betegségekhez. A kezelések során minden embert egyedi olajokkal masszírozunk, az olajok kiválasztása pedig függ, az adott személy ayurvédikus testalkatától.


Az Abhyanga meleg olajos masszírozás egy 60 perces időtartamú, teljes testet átmasszírozó terápia, mely táplálja az egész testet és lassítja az öregedés folyamatait. Fokozódnak a szervezet méregtelenítési folyamatai, hatására oldódnak az izmok merevségei, feszültségei. Nyugtatja az idegeket és elősegíti a pihentető alvást.


A masszázs hatékonyságát természetesen fokozza saját tudatosságunk és erőfeszítésünk is. Az ájurvéda szerint szinte minden betegség gyógyítható, ha semmi mást nem teszünk, mint saját egyéni utunkat követve megtaláljuk az egyensúlyt.


Várunk Téged is szeretettel Abhyanga kezelésre a Hrishikesh Ayurvédában!


A terápiákról ide kattintva tudsz bővebben olvasni, ha pedig még nem tudod milyen kezelés a megfelelő számodra, jelentkezz állapotfelmérésre és segítünk a legjobb tudásunk szerint!

1 219 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page