top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

ayurvedikus étkezés

Az ételkészítés művészet

Az Ayurveda hiszi, hogy annak a személynek a mentális állapota, aki az ételt készíti közvetlenül hatással van annak a testére és elméjére, aki elfogyasztja azt. Az ennivalót szeretettel érdemes készíteni, mert az érzelmek átadódnak, így táplálva az emberi lény finomabb alkotóelemeit (psziché, érzelmek, szellem, stb.). Köszönet!

Ha az étel nem a gondoskodás szándékával készül, az izmaid és szöveteid megkaphatják ugyan az elégséges vitaminmennyiséget, de az elméd, az érzelemvilágod, az alapvető vitalitásod éhes maradhat, mert nem kap elég pránát, életerőt. Amikor pedig az ételt szeretettel főzik, az étel átveszi az elkészítőjének a pránáját, azaz az étel pránája feldúsul.

Az étkezést, ha hálával és tudatossággal végzed, tudva mit is eszel és honnan származik az ételed, látva mindazt a szeretetet és erőfeszítést, ami a hozzávalók termesztésétől, a begyüjtésen át egészen az elkészítésig hosszasan elkísérte azt, akkor az táplálja mind a testedet, mind a lelkedet. Minden falat megízlelése, elménknek az adott pillanatra irányítása ugyanannyira fontos, mint az, mit is juttatunk a szervezetünkbe. Ez manapság nem jön mindig természetesen, de szándékunkban kell álljon, hogy felfedezzük az ízletes étel nyújtotta örömöket, a folyamatban rejlő élvezetet és az egyszerű dolgokban rejlő szépséget, amik aztán minket táplálnak. Amik életet adnak nekünk.

ayurvedic spices

70 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page