top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

In Ayurvedic massage neem is very important

NEEM FA

A neem örökzöld fa, kevés vízre, de sok napfényre van szüksége. Az indiai növények közül a neem fa az egészség jelképe, gyógyhatásait már több mint 4000 éve ismerik. A neem szanszkritul nimba, ami jó egészséget jelent. A Védák is kiemelik a neem fa jó tulajdonságait, „sarva roga nivarini” -nek nevezik, ami azt jelenti, „minden betegséget gyógyít”. Úgyis emlegetik, mint neem, az isteni fa, életet adó fa, a természet drogériája és a falu gyógyszertára. Egyedülálló elixírje felülmúlja az aloé vera, az ausztrál teafa, a koreai ginseng és a kínai ginkgo biloba hatását is.

A neem gyógyító tulajdonságai közé tartozik több mint száz egészségügyi probléma megoldása. Bőrkiütéseket, maláriát, szem- és cukorbetegséget kezelnek vele. A neem fa kivonata enyhíti a különböző fájdalmakat, fertőzéseket, bőrbetegségeket, továbbá gyulladásos, reumatikus és fogorvosi problémák kezelésére is jó. A neem fa levele, virága, magja, gyökere, kérge és a gyümölcse egyaránt antibakteriális, gombaellenes, vírusölő, allergiaellenes és antiszeptikus tulajdonságú.

A neem fa a szépségápolásban is fontos szerepet kap. Indiában a nők számára a neem felbecsülhetetlen értékű egészségügyi, higiéniai és szépségforrásnak bizonyult, amely szabadon, ingyen elérhető volt. A neem levelek a bőrt rugalmassá és egészségessé teszik. A neem levélkivonat fertőtlenítő tulajdonságai segítenek a pattanások kezelésében. A neem olaj is gyulladáscsökkentő, haj- és bőrápoló.

Leveléből keserű szabdzsi is készül.


55 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page