top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

INDIAI FŰSZEREK

INDIAI FŰSZEREK 🥘: Indiában a fűszerek nem csak az ételeinket teszik ízletessé, hanem fontosak az általános egészséged tekintetében is. Például: a gyömbérnek és a kurkumának gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, míg a fűszerkömény, a kömény, illetve a fahéj, és a bors az emésztésben játszanak szerepet, valamint a testsúlyszabályozásban is tudnak segíteni. Ma szeretnénk veletek megosztani az általunk napi szinten használt, legközismertebb fűszerek néhány tulajdonságát:


FEKETEBORS : A feketebors lenyűgöző jótékony hatásai közé tartozik, hogy olyan betegségeket gyógyít, mint a szorulás, hasmenés, fülfájás, üszkösödés, és szívbetegség. Dél-Indiában őshonos, és az ókorban használták az íze miatt, valamint gyógyszerként is.


GYÖMBÉR: hosszú történelemre tekint vissza Indiában és sok más Ázsiai országban is. Nagyszerű gumó, melyet számos étel felfűszerezésére használnak. Lehetetlen nem észrevenni az illata és íze miatt az ételben. Sok egészségre gyakorolt jótékony hatása van, ideértve a meghűlés, és ízületi fájdalmak enyhítését, valamint a vérnyomás szabályozást.


KARDAMOM: az indiai vadonból származik. A fűszernek a gyömbéréhez hasonló gyógyító tulajdonságai vannak. Ételek ízesítésére használják, kezdve az édesburgonyától az édességeken át a tökfélékig. A Chai teának is nagyszerű ízt kölcsönöz.


MUSTÁRMAG: A legtöbb indiai háztartás használja a mustármagot vagy az abból nyert olajat különböző célokra. Segíthet kontrollálni az asztma tüneteit, tele van B-komplex vitaminokkal, és segít enyhíteni a reumás, ízületi és izomfájdalmakat.

KURMKUMA: Ez az egyik legelterjettebb fűszer Indiából. Olyan színnel és ízzel bír, hogy ételek széles skálájában lehet használni, hogy azok jobban nézzenek ki, és finomabbak legyenek. A kurkumának olyan tulajdonsága van, ami nagyszerűvé teszi őt a használói számára egészség tekintetében is. Antioxidáns, és arról ismert, hogy harcol a rák ellen, és kezeli is. Az Alzheimer-kór, és az ízületek gyulladásának megelőzésében is közkedvelt megoldás. A fűszernek további jótékony hatása, hogy a májat biztonságban tartja, azáltal, hogy megtisztítja a toxinoktól, melyek például a túlzott alkoholfogyasztásból származnak.

Mik a te kedvenc fűszereid?

279 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page