top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

Narancsbőr




Narancsbőr kortól és életmódtól függően is kialakulhat, de fiziológiai változás eredményeképpen is, sok minden okozhatja:


· Nem megfelelő diéta

· Lassú anyagcsere

· A fizikai aktivitás hiánya

· Hormonváltozások: terhesség alatt, stb

· A stressz okozta hormonok

· Nem megfelelő folyadék bevitel

· Testzsír

· A bőrtípus állaga

· Vér – és nyirokkeringés funkcionális zavara


Ayurvédikus nézet a cellulitról


Az Ayurveda a narancsbőrt, olyan állapotként értelmezi, amelyet a bőr és az elrontott zsírszövet találkozása okoz.

Amikor tűz istene hibásan működik, az anyagcsere összességében lelassul.

Az emésztő tűz korrigálásával a cellulitisz jól kezelhető.


A kezelési protokoll megtervezése során az Ayurveda arra törekszik, hogy holisztikusan helyreállítsa az egyensúlyt, így figyelembe vegye az egyes betegek elméjét, érzelmeit, testtípusát és életmódját. A vasa vagy laza zsír a test másodlagos szerkezeti egysége. A Vasa a Meda vagy zsír vékony formája a bőr alatt.


Az tűz szennyeződése miatt részben megemésztett vagy emésztetlen tápanyagok és testszövetek termelődnek, és mérgező jelleget érnek el. Ez felhalmozódik a bélben, majd a test finom csatornáin keresztül elterjed és ennek eredménye a cellulit.


Egészséges állapotban a Vasa a test szöveteinek táplálásában segít, arcszínt ad, táplálja a test többi szövetét és erősíti a szöveteket. Ez az oka annak, hogy az elromlott Vasa erős negatív hatással lehet az arcszínre és a megjelenésre.


Ayurvédikus terápiák a cellulitisz ellen


Az Ayurveda számos módszert kínál a cellulitisz kezelésére. Az egyik speciális terápia, a hasznos a cellulitisz alappatológiájának korrigálásában. Ezek az eljárások a máj méregtelenítését okozzák, ami javítja a zsíranyagcserét.


Gyógyszeres pormasszázs: A speciális gyógynövényporokkal végzett masszázs csökkenti a narancsbőr felhalmozódását, serkenti az idegrendszert, javítja a vérkeringést, a nyirokelvezetést és javítja a bőr állagát és megjelenését.


Gőzölési és egyéb melegítési eljárások: Ez az eljárás a finom csatornák vagy elzáródásának megszüntetésére szolgál. Az olajokat soha nem használják a celluitok kezelésére.


Virechana vagy gyógyszeres tisztítás: egy tisztító módszer, amelyet néhány gyógynövényes tisztítószer adásával hajtanak végre, amelyek szabályozzák a tűz elvét .


Vasthi vagy beöntésszerű eljárás: Az alsó emésztőcsatorna tisztítására és a leghatékonyabb ájurvédikus kezelésre tervezték, amely a finom csatornák megtisztítását eredményezi az egész testen. Ez nagyon hatékony a rendellenesen megnövekedett tűzelv szabályozásában. Speciális összetevőket adhatunk hozzá, ami a zsír eltávolítását okozhatja a rendszerből, és csökkenti a zsír további felhalmozódásának esélyét a bőr alatt.

Gyakori a cellulitisz kiújulása. A megismétlődés elkerülése érdekében a kezelési eljárások után kövesse a megfelelő diétát és gyakorlatokat.


Életmód tippek cellulitisz ellen


Gyakorlat Az ájurvédikus gyógyászat minden olyan gyakorlatot ajánl, amely magában foglalja a lábak és a combok mozgását, mint a cellulitisz csökkentését. Nemcsak segít csökkenteni a narancsbőr megjelenését, mivel elégeti a narancsbőrt okozó zsírsavakat, hanem javítja a vérkeringést és segít eltávolítani a méreganyagokat a bőrről.


Jóga Az erőt fejlesztő és az állóképességet elősegítő jógatartások ideálisak. Egy ájurvédikus jógaoktató egyénre szabott rutint készít.


Diéta Az ájurvédikus orvoslás szerint azok, akik sok sült ételt és zsírt esznek, a tűzelv meghibásodásához vezethetnek, ami cellulitiszhez vezethet.


A könnyű és meleg ételek ideálisak

A bors és a gyömbér megfontolt használata. Ezek megakadályozzák Amát, de ne vigyük túlzásba. A túl sok csípős fűszer ronthatja a Pitha és a tűz elvét

Igyon rendszeresen folyadékot, de kerülje a hideg italokat.

Ginger Ginger, vagy Zingiber officinale. Elősegíti a keringést.



Együttműködünk Önnel az egészség és a jólét elérése érdekében.



1 112 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page