top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

shilajit

Az ajurvédát praktizálók a természetes “Shilajit” gyantát a “Gyengeség Elpusztítójának” hívják, mivel különféle előnyei vannak és világszerte használják. ⁣ ○○○⁣ MI A TERMÉSZETES SHILAJIT? A shilajit egy a természetben előforduló anyag ami a Himalájai hegyekben található.

Magas iónos ásványanyagokat tartalmaz, mint például magnézium, cink és más rengeteg vitamint. Kétség kívül a shilajitban található a legtöbb természetesen előforduló fulvosav ami a növények és termőföld humuszos szerkezetében fellelhető.

A shilajitot az Ajurvédikus orvoslás használja. Ez egy hatásos és biztonságos táplálék kiegészítő aminek pozitív hatása lehet az általános egészségünkre és jóllétünkre.

A shilajit előnyei:

1. Diabétesz: a shilajit hatékony étrend kiegészítő diabétesz esetén, mert rész vesz a hasnyálmirigy rendbehozásában, így segítve a hasnyálmirigy inzulin termését. 2. Ízületi gyulladás: nyugtató hatása ismeretes az idegrendszeren és elnyomja a stressz hormonokat, ami cserébe növeli a vérkeringést és csökkenti a gyulladást. 3. Merevedési zavar: fellendíti a tesztoszteron hormonokat ami férfiassággal tölt el. Növeli a libidót és a spermium számot. 4. Vas hiány: rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, köztük fulvosavat ami javítja a vörösvérsejtek oxigén ellátó kapacitását, így növelve sejtmegújító képességüket. 5. Fekély ellen: a shilajit növeli a gyomor nyálka hártyáját ami megvéd a gyomorsavtól. 6. Depresszió ellen: természetes antidepresszánsként is ismeretes mivel kiegyensúlyozza a hormonokat és csökkenti a stresszt. 7. Meddőség ellen: energia növelőként is működik, szex fokozó és növeli a férfi és női termékenységet. 8. Amíg sok betegségre is hatásos, ugyanúgy hasznos az életmód javítására is. 9. Alvás javítás: ellazítja a testet és így segít nyugodtan aludni ami segíti az emésztést és a csontok egészségét. Továbbá még akkor is segít ellazítani a testet, ha valaki álmatlanságban szenved. 10. Fogyás: zsírégető és teltségérzetet is ad így megakadályozza a nasizást ami a hízás fő kiváltó oka. 11. Shilajit és a vérnyomás: ellazítja az izmaidat ami szívkörüli izmokat is jelenti amik végülis a vérnyomást szabályozzák. 12. Egyensúlyba hozza a hormonokat: a shilajit kitisztitja a hormonális felfordulást. 13. Immunrendszert javítja: segíti a jó baktérium termelését a gyomorban ami növeli az emésztés hatékonyságát. 14. Energia növelő: az elfogyasztott ételek nem biztos, hogy tartalmazzák a szükséges tápanyagokat ezért extra tápanyag a van szükségünk, hogy egészségesek legyünk. A shilajit több mint 85 féle tápanyagot tartalmaz ami segít növelni az energia szintet. 15. Egyensúlyba hozza a vércukor szintet: megjavítva a sérült hasnyálmirigyet. Segít a hasnyálmirigynek inzulint kiengedni és megszűrni a méreganyagokat. 16. Antioxidáns: a leghasznosabb antioxidánsok a fulvosav, A és C vitaminok. Ezek a shilajit fő tápanyagai. 17. Öregedésgátló: a shilajit aktív tápanyagokkal látja el a tested és segíti a biokémiai reakcióit. A fulvosav stimulálja a mitokondriális energia átvitelt és hatékonyabbá teszi a mitokondriumot, hogy több energiát tudjon produkálni.


377 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page