top of page
weboldal háttérkép.png
Keresés

tantrikus szex

A tantrikus szex 7 alapelve, ami magasabb szintre emeli a szerelmi életeteket

A tantrikus szex a tantra, egy ősi keleti spirituális gyakorlat alapelveit alkalmazza. Az a célja, hogy elmélyítse a kapcsolatot közted és a partnered között. A tantrikus szex gyakorlásában a nyugati kultúrától eltérően nem az orgazmus elérése a cél. Kommunikáljatok nyitottan a szexről, teremtsetek olyan teret, amelyben az együttlét önmagáért való szentsége megjelenik, masszírozzátok egymást szex közben, figyeljetek a légzésetekre és a partneretek érintésre adott reakcióira. Engedjétek meg magatoknak, hogy nézzétek egymást és hangokat adjatok ki, mint a kapcsolódás két nagyon intim módja.

Felejtsd el, amit a tantrikus szexről hallottál. Biztos lehetsz benne, hogy nem arról szól, hogyan legyetek lepedőakrobaták hosszú órákon át - az milyen fárasztó is lenne? A lényege inkább a szexuális energiátok növelése, a kapcsolódásotok elmélyítése.

Hogyan javítsd a szexuális életed

Beszélj a szexről - a szexuális vágyaidról, elképzeléseidről és aggodalmaidról. Ha például valami jól esik, amit a partnered csinál, mondd meg neki.

Teremts szentélyt - gyújts mécseseket, vagy csökkents a megszokott fényerőn, kísérletezz bátran az aromaterápiával. Minden ilyen apró változtatás fokozhatja a meghittséget

Nyújts a partnerexnek masszázst - semmi sem lehet jobb egy teljes testet érintő masszázsnál. Még különlegesebb, ha attól kapod, akit szeretsz.

Figyelj a légzésre - ahogyan a jóga, a tantra is nagy hangsúlyt fektet a légzésre. Vedd észre, ha felgyorsul vagy lelassul. Még jobb, ha összhangba hozod a partnered légzésével.

Figyelj a partnered reakcióira - szex közben a mozdulatok könnyen monoton módon ismétlődővé válhatnak. Próbáld folyamatosan érzékelni hogyan reagál a partnered az érintésekre. Nyisd ki a szemeid - a szemkontaktusnál semmi sem fejezi ki jobban hogyan érzel. Persze ez nem egymás bámulásáról, sokkal inkább a kapcsolat fenntartásáról szól.

Engedj utat a hangoknak - legyenek azok bármilyen értelmes szavak, vagy csak hangfoszlányok - hagyd, hogy kijöjjenek

A tantrikus jóga gyakorlása elsőre szokatlannak tűnhet. Idővel aztán egyre természetesebbé válik, kapcsolatotokba újabb, vagy már eltűntnek hitt szikrát varázsolhat.


1 180 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page